Lava žar

To je zgodba o d’Burgerju, ampak dejstvo je preprosto. Če nisi poizkusil d’Burgerja,
še nisi probal pravega burgerja, ker naš je iz “lave”, edinstven.

Tako je! Vsi naši burgerji in ostala ponudba, so pečeni na žaru, ki vsebuje
vulkansko kamenje (lava stone/lava grill) za žar.
Kaj to pomeni? So burgerji boljši?

 

Prednosti

Prednosti lava žara so v tem, da vulkansko kamenje zelo dobro razporedi toploto po celotnem žaru. To pomeni, da ne boste našli hladnih točk, ki jih imajo navadni žari in posledično je meso pečeno enakomerno. Vulkansko kamenje oddaja zelo veliko toplote in so žari z vulkanskim kamenjem veliko bolj vroči, kot navadni žari. Zaradi visoke vročine lahko zelo hitro dosežemo Maillardov effekt in še vedno poskrbim, da je meso sočni in ne prepečeno.

Svetujemo, da je meso pečeno medium!

  1. Enakomerna razporeditev toplote (ni hladnih točk)
  2. Velika vročina in posledično slasten Maillardov efekt
  3. “Smoke” dim, ki še dodatno začini meso.
  4. Okusnejša in zdrava hrana

Ker se med peko, iz mesa cedijo sokovi in maščobe, le te pristanejo na vulkanskem kamenju,
ki pa to pretvori v slasten “smoke” dim, ki še dodatno začini meso! Mnogi, ki uporabljajo vulkansko kamenje doma, pa lahko potrdijo, da je hrana veliko okusnejša in obdrži vse hranilne snovi.

Slabosti

Če boste, ali pa že uporabljate žar z vulkanskim kamenjem za domačo uporabo, morate biti pozorni, da vsake nekaj mesecev kamenje zamenjate za novega. Vulkansko kamenje ni drago in lahko ga kupite že skoraj v vsaki trgovini.

Obiščite nas v našem d’Burger Place-u na Leskoškovi cesti 3, 1000 Ljubjana (zraven WOOP trampolink parka)
ali pa obiščete naš potujoči d’Burger Foodtruck nekje po Sloveniji 😉